FEEDJIT Live Traffic Feed

Cuci Cuci Mata..eh..Kereta la.....

Semalam kita join Car Wash Charity on invitation by Bacaria Editor. Wah! Stacy Frenz mmg berkerja keras. Masing-masing tau ape yg nak dibuat. Not much instruction. I want to thank all yg sudi dtg dan commit dgn kerja amal ini.

Walaupun ini bukan kerja glamer, sampai badan berlenguh2, balik rumah dah dekat pukul 8 atau 9, flat terus kat katil, but the Stacy Frenz AJK betul-betul appreciate member2 biasa turut serta dan memberi sumbangan tenaga dan sacrifice your personal time untuk charity work ini. Sunday kan rest day for most of us. Tapi ada yang sacrifice their time for the charity like rest, leave husband at home,  berlepak dgn kawan and then Monday kan kerja.....Time is precious, we know.

You have just proved that even without Stacy di SACC mall semalam sebab dia ada shooting, korang turned up jugak dan spent few hours at SACC mall. Ada yang rush pergi kerja lepas beberapa jam kat situ. It just proved that korang bukan nak berdamping atau berhimpit jek dengan Stacy atau datang only kalo Stacy ada. Bravos! Semangat ini harus dicontohi. Thakn you, all.

I would like to thank the following people on behalf of Stacy Frenz:
Appan, Nakamichie, Shaofie, Reen, Ann dan Charm. Dan seorang lagi girl yang tak tau nama dia, But I guess she is a peminat of Stacy also. Sorry ya. Kalo visit blog laura, tolong bagi nama ya. Thanks.

So, picture2 kat bawah untuk tatapan semua.

Tag Krew untuk sesiapa yang join kerja amal semalam

Ini antara member-member yang sedang sabar menunngu kerja-kerja 'kuli', kerja tak glamer..Eh! Bukan la, ini kan kerja amal yang penuh bermakne??
Ready for the Car Wash, semangat Ann dan Reen! Wah!
Shaofie atau nama manja Sopi...dah jadi photographer of the day. potential assistant Reen
Pose maut Stacy Frenz members...warna baju official Stacy Frenz..Merah, Maroon atau Putih
 Semangat 'memberus' first kereta dia orang dapat...
Team Work with good teammates...
Sila teka..kasut, but dan kaki berbulu..siapa empunya tuan?? :P
Masa berehat. Half way kita cuci, hujan pulak. So kita rehat dan took our lunch. Member-member media team dari Sinar Harian pun join kita...Most of them suprise sebab they thought kita semua orang Sabah. Padahal, Stacy Frenz terdiri daripada member2 yang berlainan negeri, kaum dan agama. I am very proud with the team that we have. Majmuk!
 
Lepas makan, baru kita sedar dlm 2 jam tu kami cuma dapat 15 biji kereta je. Aduh. So, semangat la Stacy Frenz pergi cari clients. Sampai ada yg stop kereta tengah-tengah jalan. Pemandu-pemandu kereta hanya mampu tersenyum dan lambai-lambai tangan say no to us. Antara yang jadi promoters ialah Kos, Ann, Shaofie dan Nakamichie until the extend the organizer pun stop2 kereta promote car wash charity. Actually Stacy Frenz members paling bising walaupun org tak ramai..wekeke..but fun giler...
 
 
  Stacy Frenz dan Nadia FC berkawan walaupun...Presiden2 ini memang sporting...
Sebelum kita semua bersurai kita buat circle and shout "Alamak, Terlebih Sudah tapi Redah jerrr...." Wah! Stacy Frenz berganding bahu dengan Nadia FC dan mission accomplished dengan 43 biji kereta kena cuci dari 12 tgh hari hingga 7 mlm.

Related stories from other bloggers: Reen, Kos, Ann

Okfind88  – (Monday, July 14, 2008 4:43:00 PM)  

wah.besh rr kalian..mm meh nk jwb kasut tuh..mm yg bot tuh..akak reen..kasut tuh plak akak ann n kaki berbulu(oopps..)si sopi...huhu..btul kannn??
so adiah dia mane??ekekee.nk adiah nieh...

Laura Austin  – (Monday, July 14, 2008 5:09:00 PM)  

Huahahaha...entah la..kita ni like to show our shoes since konsert tu..mcm dah naik gian ambil photo kasut..

Pasal adrin, dia kata bz...then mlm sms kita jumpa stacy and mummy dia..tgk blog dia...kita pulak jln pun tak bermaya...43 biji kereta oohhh...kalo pergi rumah stacy mesti flat kat lantai rumah dia tu..

Kos Serani  – (Monday, July 14, 2008 5:37:00 PM)  

heh heh heh...nice to read same story but from view,congrats to Stacy's frenz

Laura Austin  – (Monday, July 14, 2008 5:46:00 PM)  

yea..although in the same event usually different people will experience different thing and different feel and mood as well. Hence, also give different view points when it comes to writing. What you write will show your personality and maturity..kan?

Okfind88  – (Monday, July 14, 2008 9:29:00 PM)  

sis..leks k.mm besh kan kalian..rugi sy x itut..huhu..mm pape pown..warna kasut tyme basuh kete ni ag ok dr warna tyme konsert..ekeke...mm sib baik x wat tajuk cuci2 kasut..ekeke.larikkkkk...mm mesti penat kan??mm sa rase rugi xdpt itut..mm lau x..da kurang da penat kalian..huhu..

Laura Austin  – (Tuesday, July 15, 2008 9:01:00 AM)  

okf..penenang hatiku..wah! terlebih sudah...wekeke...

Okfind88  – (Tuesday, July 15, 2008 11:40:00 AM)  

wahh..penenang hatika ka sa ni??mm waah.besh gitu..len kali if u got prob..juz find me..waah..i can help..kn sy ni penenang hati kak lora..so,no need ubat penenang ati..ekekke...hiks.

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP