FEEDJIT Live Traffic Feed

Tagged Lagi...

Mase kena tag dan tengok soalan2 tu, terasa gloomy pulak.Mengusik jiwa. Sesetengah soalan2 bukan shj membongkar rahsia laura, tetapi juga secara tidak langsung membawa laura kembali ke zaman2 kejatuhan dan kegemilangan laura dulu. Wah! Wekeke...ye la..dah nak menjangkaui usia 31, imbasan2 memori mcm film strips main di kepala laura..one word to describe my life: bittersweet. But all these are part and parcel of life. We cant run away from the past but fully embrace it, then you can accept who and what you are. Path your future well and treasure your present ones. Anyway, I try lighten up my answers in cheers but mcm cover2 line pulak. I think u probably can tell...  

Kali Pertama ke Overseas...
The first time I had ever fly to overseas is Japan. Mase tu baru umur 17. Kira birthday present from my parents la. It was November 1994, I still can smell the the autumn in the air, bronzed like leaves falling from the trees. Ya, laura was still sweet and young. Wakaka...walaupun autumn, the degree was less than 10. Sejuk!!! Tapi sempat lagi makan ice-cream. Japan is a very clean and advance country. Bebudak lelaki kat situ mcm slamdunk! wah! Bebudak perempuan pulak sweet and cute. Konichiwa, arigota gozaimasu...hari-hari jumpa the Japanese, you cant help but be humble too...dia bow, ko pun bow..lama2 tu ko pun bow 90 degree dah! Ahaks..kidding..

Kali Pertama Duduk Berjauhan dari Keluarga...
Sy berjauhan dengan keluarga since 1996. Dapat sponsorship then study kat kl. Sepatutnye, lepas A-level fly ke UK. Then economy crisis 1997, semua yang dapat sponsorship and scholarship terkandas tak boleh fly. Mase tu, local U pun tak nak accept kita. Alasan?? A-level 3 subjects je, STPM/Matrikulasi kan 4 subjects and above. So tak qualified la. Then JPA dan Kerajaan Pusat forced institutions like Tenaga, Telekom dan Petronas diversified and invest in education. Semua yang buat American dan UK program masing-masing kena hantar ke instituition2 ni...so, in total i dah study 6 yrs for 2 years A-level, 1 yr foundation + 3 degree courses. I feel like study for all my life. wekekeke...In between I balik at least 2 to 3 times a year.

Anyway, lepas study tak balik ke kk, terus stay kat kl, ambitious la tu..nak jadi career woman katakan. Most of my other sabahan friends and acquaintances dah larik balik. Tak tahan kl lifestyle and culture walaupun bertahun2 lama di kl. Yup, nak stay kat kl mesti kebalkan 'baju' kalo tak, mmg byk peluru ko kena avoid..kena buat stunt mcm Matrix...Ahakz..

Then fall in love and kena heret ke altar perkahwenan..So, me and kl mmg rapat kaitannya. Looks like I am destine to stay in kl in the next few decades, bcoz it's already entering year 12 in kl. Now going back only once a year. I hope to double the number of times to go back to kk. My dad's health's is not that good. So, need to spend more time with him.

Teringin Sangat Melancong Ker...
Rome dan Greece. Bandar2 bersejarah dan tamadun manusia bermula. I especially nak visit Rome di mana bandar bersejarah Rome tenggelam dan sekarang di bawah tanah. Lalu lalang kereta kat atas bandar tu. Untuk Greece, sbb sejarah mitologi dan patung2 dia wah..mengasikkan...sculpture cantek sgt...hehehe i see in in artful way... Oh ya, before Rome and Greece, I nak ke New Zealand dulu. Nak buat bungee jumping.  




Favourite Accessories...
My necklace..Hehehe..I dun want to elaborate more..ko tengok sendiri...

Empat Perkataan yang Selalu Disebut...
Alamak, Aduh, Ok la tu, dan Haiya ( Style Cina..my hubby said time ni la kecinaan sy keluar...kungfu fighting dengan hubby katanye..)  

Kalau ada duit...
Aku nak jadi volunteer UNDP dan ikut trip yang  buat amal di serata dunia..teaching ke, buat kajian ke etc...and then nak set up non-profit career service center in a moving cabin..jelajah satu negara...that's one of my dreams..  


Tag orang lain..
Sori, malas la..and most of my frenz tak main blog...except one kot...Aha...got..jap..
1) My sister..elvina..Gotcha! So sis you read this, you have to do this ya..
2) Ija..one of my close friends who stay in France

Errr...nanti baru aku tambah...hehehe...that's all..

Baby Reptilia  – (Tuesday, July 15, 2008 12:19:00 PM)  

*covers eyes, stuffs ears with cottons, and shakes head with the look of innocent denial* ... then ask, "What? You were saying?" hehehehehe

Kos Serani  – (Tuesday, July 15, 2008 5:36:00 PM)  

Heh heh heh...lama X dengar bunyi "Haiya" tu...kalau kat sabah, almost everyday dengar...ntah la...mak aku pun suka kaurkan perkataan tu

Laura Austin  – (Tuesday, July 15, 2008 6:00:00 PM)  

Ya, kos. This is the only habit I couldn't get rid of because of my Chinese descent. Hahaha...

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP